Zadzwoń: 570 560 780    Wyślij email: info@sindibad.pl    FB/Inst: SindibadKrakow 

flag pl flag en
Producenci

Sklep stacjonarny

  Rynek Kleparski 4
  31-150   Kraków
  tel.: 32 307 72 73

 

Promocje
Tureckie ciastka truskawkowe RONDO 76 g Ulker
Tureckie ciastka truskawkowe RONDO 76 g Ulker
3,99 zł 1,99 zł
szt.
TYGIELEK do kawy 100 ml miedziany
TYGIELEK do kawy 100 ml miedziany
28,00 zł 9,99 zł
szt.
Tymianek Zaatar czerwony 400 g Durra
Tymianek Zaatar czerwony 400 g Durra
22,00 zł 11,00 zł
szt.
Tortilla pszenna wraps 25 cm 18 szt. Turka
Tortilla pszenna wraps 25 cm 18 szt. Turka
15,00 zł 12,75 zł
szt.
Piwo imbirowe 0% 330 ml Old Jamaica Ginger Beer
Piwo imbirowe 0% 330 ml Old Jamaica Ginger Beer
5,00 zł 2,50 zł
szt.
TYGIELEK do kawy 150 ml miedziany
TYGIELEK do kawy 150 ml miedziany
32,00 zł 13,99 zł
szt.
Ser Beyaz Peynir 55% tł. 1500 g Erzurum
Ser Beyaz Peynir 55% tł. 1500 g Erzurum
35,00 zł 15,00 zł
szt.

Garam masala 20g

Cena: 2,40 zł 2.40
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: 2AE0-5995D

Opis

Garam Masala mielona

 

Jest suchą mieszanką przypraw, używaną w Indiach oraz w różnych rejonach Azji. W Indiach, „masala” odnosi się do każdego rodzaju przypraw, a „garam” oznacza ciepło – zatem cała nazwa nie oznacza nic innego jak "gorące przyprawy." Mieszanka ta nie jest aż tak pikantna jak mieszanki chili, zazwyczaj jest jednak aromatyczna i ostra. Zwykle podkreśla smak potraw oraz jest uważana za składnik, dający uczucie szczęścia i dobrego samopoczucia



Składniki: k
olendra, kumin, papryka cherry, gałka muszkatołowa, pieprz, kardamon, goździki, koper włoski, liść laurowy    



Zastosowanie w kuchni:


W przeciwieństwie do innych mieszanek przypraw i curry, garam masala jest zwykle dodawana pod koniec gotowania, dzięki czemu jej wyraźny i ostry smak wnika w całą potrawę. Czasami dodawana jest także do smażonych ciast i farszów w celu nadania potrawie dodatkowej ostrej nutki smakowej. W obu przypadkach stosuje się ją w małych ilościach, ponieważ aromat może stać się przytłaczający jeśli jest jej za dużo.

Mieszanka ta wtarta w mięso, doskonale nadaje mu ciekawy i pikantny smak, może być również z powodzeniem stosowana jako dodatek do sosów oraz marynat.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony