Zadzwoń: 570 560 780    Wyślij email: info@sindibad.pl    FB/Inst: SindibadKrakow 

flag pl flag en
Producenci

Sklep stacjonarny

  Rynek Kleparski 4
  31-150   Kraków
  tel.: 32 307 72 73

 

Promocje
Tureckie ciastka truskawkowe RONDO 76 g Ulker
Tureckie ciastka truskawkowe RONDO 76 g Ulker
3,99 zł 1,99 zł
szt.
Marokańskie czarne oliwki 1500 g MNS
Marokańskie czarne oliwki 1500 g MNS
35,00 zł 17,50 zł
szt.
Tymianek Zaatar czerwony 400 g Durra
Tymianek Zaatar czerwony 400 g Durra
22,00 zł 11,00 zł
szt.
TYGIELEK do kawy 150 ml miedziany
TYGIELEK do kawy 150 ml miedziany
32,00 zł 13,99 zł
szt.
Ser Beyaz Peynir 55% tł. 1500 g Erzurum
Ser Beyaz Peynir 55% tł. 1500 g Erzurum
35,00 zł 15,00 zł
szt.
Tortilla pszenna wraps 25 cm 18 szt. Turka
Tortilla pszenna wraps 25 cm 18 szt. Turka
15,00 zł 12,75 zł
szt.
Marokańskie zielone oliwki ostre 2450 g MNS
Marokańskie zielone oliwki ostre 2450 g MNS
35,00 zł 17,50 zł
szt.
TYGIELEK do kawy 100 ml miedziany
TYGIELEK do kawy 100 ml miedziany
28,00 zł 9,99 zł
szt.

Kolendra nasiona 500g

Cena: 24,00 zł 24.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: AC67-74545

Opis

Kolendra nasiona


Kolendra pochodzi prawdopodobnie z Bliskiego Wschodu i południowej Europy, ale od tysiącleci znana jest także w Azji. Można ją napotkać dziko rosnącą w Egipcie i Sudanie oraz na angielskich polach.

Najczęściej znajduje zastosowanie jako dodatek do curry, gdzie dodana jest w postaci grubo zmielonej - zwłaszcza w Indiach – dzięki czemu uzyskuje się chrupiącą konsystencję. Ziarna mogą być również dodatkiem aromatyzującym gulasze i zupy. Dobrze komponują się także z wędzonym mięsem i dziczyzną. Kolendra jednym ze składników mieszanki przyprawowej garam masala, przypraw do marynat, wykorzystana jest również jako dodatek do ciast, pieczywa i innych produktów piekarniczych. Kolendra jest charakterystyczna dla kuchni arabskiej, będąc nieodzowną przyprawą do potraw z jagnięciny, z mięsa koźlego, a także wszelakich nadziewek i farszów. Doskonale komponuje się z szynką i wieprzowiną, zwłaszcza, gdy do potrawy dodana jest pomarańcza.
Kolendra nadaje niepowtarzalny smak daniom rybnym, a wraz z innymi przyprawami wtarta w kurczaka lub rybę utworzy pyszną aromatyczną skórkę. Jest dopełnieniem wielu receptur chilli, takich jak Harissa – pikantny sos z czerwonej papryki pochodzący z Afryki Północnej.


Składniki: 
100% nasiona kolendry


do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony