Zadzwoń: 570 560 780    Wyślij email: info@sindibad.pl    FB/Inst: SindibadKrakow 

flag pl flag en
Producenci

Sklep stacjonarny

  Rynek Kleparski 4
  31-150   Kraków
  tel.: 32 307 72 73

 

Promocje
Tymianek Zaatar czerwony 400 g Durra
Tymianek Zaatar czerwony 400 g Durra
22,00 zł 11,00 zł
szt.
Marokańskie czarne oliwki 1500 g MNS
Marokańskie czarne oliwki 1500 g MNS
35,00 zł 17,50 zł
szt.
Ryż egipski biały 4,5 kg Durra
Ryż egipski biały 4,5 kg Durra
65,00 zł 35,00 zł
szt.
Tureckie ciastka truskawkowe RONDO 76 g Ulker
Tureckie ciastka truskawkowe RONDO 76 g Ulker
3,99 zł 1,99 zł
szt.
TYGIELEK do kawy 150 ml miedziany
TYGIELEK do kawy 150 ml miedziany
32,00 zł 13,99 zł
szt.
Marokańskie zielone oliwki ostre 2450 g MNS
Marokańskie zielone oliwki ostre 2450 g MNS
35,00 zł 17,50 zł
szt.
Ser Beyaz Peynir 55% tł. 1500 g Erzurum
Ser Beyaz Peynir 55% tł. 1500 g Erzurum
35,00 zł 15,00 zł
szt.
Tortilla pszenna wraps 25 cm 18 szt. Turka
Tortilla pszenna wraps 25 cm 18 szt. Turka
15,00 zł 12,75 zł
szt.
TYGIELEK do kawy 100 ml miedziany
TYGIELEK do kawy 100 ml miedziany
28,00 zł 9,99 zł
szt.

Koperek suszony 20g

Cena: 1,60 zł 1.60
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: 13D3-338A0

Opis

Koperek 
 
W czasach średniowiecza koper należał do jednych z najczęściej uprawianych ziół. Znajdował on wówczas zastosowanie nie tylko jako smakowita przyprawa, ale również cenny dodatek do różnych eliksirów o czarodziejskiej mocy. Dziś kopru używa się przede wszystkim w celu nadania potrawom wyjątkowego aromatu. Roślina ta może również pomóc nam w zwalczeniu kilku uciążliwych dolegliwości zdrowotnych.
Rozmaryn lekarski to wiecznie zielona roślina, która potrafi osiągnąć nawet 2 metry wysokości! Pochodzi on z regionów Morza Śródziemnego, jednak w dzisiejszych czasach uprawia się go na całym świecie. Sami również możemy hodować rozmaryn w naszym ogrodzie lub na parapecie w doniczce.

http://bonavita.pl/rozmaryn-lekarski-to-niezwykle-ziolo-poznajmy-jego-wlasciwosci-i-zastosowanie




Zastosowanie w kuchni:


Koperek znajduje w kuchni niezwykle szerokie zastosowanie. W polskiej tradycji kulinarnej znany jest on przede wszystkim jako ważny dodatek do ziemniaków oraz klasycznej mizerii. Łodyga rośliny stanowi również istotny element zaprawy do kiszonych ogórków . Koper nadaje wyjątkowego aromatu różnym delikatnym sosom sałatkowym (przygotowanym najlepiej na bazie śmietany lub jogurtu naturalnego), daniom rybnym (szczególnie pstrąg i łosoś), jajkom, serkom wiejskim, twarogom oraz potrawom opartym na warzywach strączkowych. Koper może również posłużyć również jako aromatyczna przyprawa do wielu zup.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony