Zadzwoń: 570 560 780    Wyślij email: info@sindibad.pl    FB/Inst: SindibadKrakow 

flag pl flag en
Producenci

Sklep stacjonarny

  Rynek Kleparski 4
  31-150   Kraków
  tel.: 32 307 72 73

 

Promocje
Ser Beyaz Peynir 55% tł. 1500 g Erzurum
Ser Beyaz Peynir 55% tł. 1500 g Erzurum
35,00 zł 15,00 zł
szt.
Piwo imbirowe 0% 330 ml Old Jamaica Ginger Beer
Piwo imbirowe 0% 330 ml Old Jamaica Ginger Beer
5,00 zł 2,50 zł
szt.
Tortilla pszenna wraps 25 cm 18 szt. Turka
Tortilla pszenna wraps 25 cm 18 szt. Turka
15,00 zł 12,75 zł
szt.
TYGIELEK do kawy 150 ml miedziany
TYGIELEK do kawy 150 ml miedziany
32,00 zł 13,99 zł
szt.
TYGIELEK do kawy 100 ml miedziany
TYGIELEK do kawy 100 ml miedziany
28,00 zł 9,99 zł
szt.
Tymianek Zaatar czerwony 400 g Durra
Tymianek Zaatar czerwony 400 g Durra
22,00 zł 11,00 zł
szt.
Tureckie ciastka truskawkowe RONDO 76 g Ulker
Tureckie ciastka truskawkowe RONDO 76 g Ulker
3,99 zł 1,99 zł
szt.

Mieszanka "Pomysł na MAAKAROUN" 464g

Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: 1DC6-3539E

Opis

Mieszanka do przygotowania orientalnego deseru Maakaroun 

 

Maakaroun to libańskie smażone pączki z semoliny, które polewa się słodkim syropem. Podawane są najczęściej z siekanymi pistacjami

Składniki: Mąka pszenna, drobna mąka z semoliny, semolina, cukier, anyż, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu E551) + saszetka 2g z drożdżami instant

 

 

Instrukcja przygotowania:

  1. Wymieszaj zawartość saszetki znajdującej się w opakowaniu ze 100g rozpuszczonego masła
  2. 150ml ciepłej wody wymieszaj z saszetką z drożdżami, dodaj do masy z pkt 1 i wymieszaj dokładnie ręką, aż do uzyskania gładkiej konsystencji
  3. Przykryj naczynie z przygotowanym ciastem wilgotną ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 30 minut
  4. Formuj z ciasta małe kulki, aby uzyskać pożądany wzór użyj tarki.
  5. Umieść na rozgrzanym wcześniej oleju. Smaż na małym ogniu do momentu uzyskania złoto-brązowej barwy
  6. Po odsączeniu z oleju umieść maakaroun w ciepłym syropie cukrowym na 3 minuty.

 

Instrukcja przygotowania syropu cukrowego:

Wymieszaj 2 szklanki cukru z 1 szklanką wody, dodaj 1 łyżeczkę soku z cytryny i 1 łyżeczkę wody kwiatowej.

Całość podgrzej na małym ogniu.

 

Wyprodukowano w Libanie

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony