Zadzwoń: 570 560 780    Wyślij email: info@sindibad.pl    FB/Inst: SindibadKrakow 

flag pl flag en
Producenci

Sklep stacjonarny

  Rynek Kleparski 4
  31-150   Kraków
  tel.: 32 307 72 73

 

Promocje
Tygielek do kawy 250 ml miedziany
Tygielek do kawy 250 ml miedziany
43,00 zł 25,99 zł
szt.

Mieszanka "Pomysł na MAAKAROUN" 464g

Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: 1DC6-3539E

Opis

Mieszanka do przygotowania orientalnego deseru Maakaroun 

 

Maakaroun to libańskie smażone pączki z semoliny, które polewa się słodkim syropem. Podawane są najczęściej z siekanymi pistacjami

Składniki: Mąka pszenna, drobna mąka z semoliny, semolina, cukier, anyż, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu E551) + saszetka 2g z drożdżami instant

 

 

Instrukcja przygotowania:

  1. Wymieszaj zawartość saszetki znajdującej się w opakowaniu ze 100g rozpuszczonego masła
  2. 150ml ciepłej wody wymieszaj z saszetką z drożdżami, dodaj do masy z pkt 1 i wymieszaj dokładnie ręką, aż do uzyskania gładkiej konsystencji
  3. Przykryj naczynie z przygotowanym ciastem wilgotną ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 30 minut
  4. Formuj z ciasta małe kulki, aby uzyskać pożądany wzór użyj tarki.
  5. Umieść na rozgrzanym wcześniej oleju. Smaż na małym ogniu do momentu uzyskania złoto-brązowej barwy
  6. Po odsączeniu z oleju umieść maakaroun w ciepłym syropie cukrowym na 3 minuty.

 

Instrukcja przygotowania syropu cukrowego:

Wymieszaj 2 szklanki cukru z 1 szklanką wody, dodaj 1 łyżeczkę soku z cytryny i 1 łyżeczkę wody kwiatowej.

Całość podgrzej na małym ogniu.

 

Wyprodukowano w Libanie

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony