Zadzwoń: 570 560 780    Wyślij email: info@sindibad.pl    FB/Inst: SindibadKrakow 

flag pl flag en
Producenci

Sklep stacjonarny

  Rynek Kleparski 4
  31-150   Kraków
  tel.: 32 307 72 73

 

Promocje
Ciasto makaronowe nitki TAZE KADAYIF 500 g IPEK
Ciasto makaronowe nitki TAZE KADAYIF 500 g IPEK
15,00 zł 7,50 zł
szt.
Tygielek do kawy 250 ml miedziany
Tygielek do kawy 250 ml miedziany
43,00 zł 25,99 zł
szt.
Ryż egipski biały 4,5 kg Durra
Ryż egipski biały 4,5 kg Durra
65,00 zł 35,00 zł
szt.

Ryż basmati 10 kg Sangam

Cena: 110,00 zł 110.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: F6FE-2906B

Opis

Ryż basmati Sangam

Basmati nosi miano „księcia ryżu” ze względu na swoje śnieżnobiałe, delikatne, smukłe ziarna i wyrazisty orzechowy aromat. Rośnie w Indiach i Pakistanie u podnóży Himalajów. Podczas gotowania ziarna pęcznieją tylko wzdłuż, robiąc się przez to niezwykle długie, cienkie i sypkie. Ryż ten jest niezastąpiony do potraw hinduskich – pilawu, ryb, drobiu bądź mięsa.

Składniki: 100% ryż basmati

Sposób przygotowania: Przed gotowaniem ryż basmati płuczemy zimną wodą aż do momentu, gdy zlewana woda stanie się czysta. Następnie wsypujemy ryż do zimnej wody (1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody), dodajemy sól oraz inne przyprawy według uznania (polecamy kurkumę, anyż, kardamon, cynamon lub garam masala) i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 10–12 minut na wolnym ogniu do momentu aż ryż wchłonie wodę. Czas zaczynamy odliczać od momentu zagotowania się wody. Gotujemy pod przykryciem. Po ugotowaniu odstawiamy z ognia na 5 minut nie otwierając pokrywki.

Waga: 10 kg

Wyprodukowano w Pakistanie

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony